Κιθάρα

Α. Ηλεκτρική Κιθάρα Η ηλεκτρική κιθάρα σαν όργανο αλλά κυρίως σαν εκφραστικό μέσο μπορεί δομικά να προέρχεται από την κλασική κιθάρα, ωστόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και οι εκφραστικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, την έχουν πλέον αναγάγει σε ένα ξεχωριστό μουσικό όργανο σε κυρίαρχη θέση στην pop, rock, blues, jazz μουσική αλλά και σε πολλά παρακλάδια και μουσικά ιδιώματα (hard rock, heavy metal, fusion, hardcore, shred κ.α.)

Το πρόγραμμα των σπουδών είναι προσαρμοσμένο για όλες τις ηλικίες και τις ανάγκες των ενδιαφερομένων. Καλύπτει καταρχήν τα θέματα τεχνικής και αισθητικής του οργάνου και σταδιακά προσεγγίζει τα διάφορα είδη. Ασχολούμαστε επίσης και με τα θέματα του ήχου και των περιφερειακών όπως stomp boxes, ενισχυτές, virtual modeling amplification και recording … Η εμπειρία των καθηγητών μας που προέρχεται από την πολύχρονη συνεργασία του Ωδείου μας με το Registry of Guitar Tutors εξασφαλίζει την αρτιότητα των σπουδών που προσφέρονται. Διάρκεια Φοίτησης: 3 έως 6 έτη Υποχρεωτικά Μαθήματα Θεωρία Σολφέζ Ear training Αρμονία Ενορχήστρωση Music Technology Ιστορία Μουσικής Αυτοσχεδιασμός Συμμετοχή σε σύνολα Β. Ακουστική Κιθάρα Το πρόγραμμα των σπουδών είναι προσαρμοσμένο για όλες τις ηλικίες και τις ανάγκες των ενδιαφερομένων.

Καλύπτει καταρχήν τα θέματα τεχνικής του οργάνου και σταδιακά ο σπουδαστής αναπτύσσει ρεπερτόριο συνοδεύοντας τραγούδια σε διάφορα είδη. Διάρκεια Φοίτησης: 2 έως 5 έτη Υποχρεωτικά Μαθήματα Θεωρία Σολφέζ Ear training Ιστορία Μουσικής Αυτοσχεδιασμός Music Technology Συμμετοχή σε σύνολα