Αχιλλέας Μπερής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998.Τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα τα απέκτησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς μεγάλωσε σε μουσικό οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο και τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με αυτό.

Από το 2004 συμμετέχει στο οικογενειακό μουσικό σχήμα Family Voices με το οποίο έλαβε μέρος σε πολλές συναυλίες-παραστάσεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές του βιολιού στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με την Νέλλη Οικονομίδου και το 2021 πήρε Ά Βραβείο και άριστα παμψηφεί στις διπλωματικές του εξετάσεις.
Το 2016 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και ξεκίνησε να φοίτα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζοντας παράλληλα τις μουσικές σπουδές του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Από το 2017 έως και σήμερα είναι μέλος της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων(ΕΛΣΟΝ) με ιδρυτή και μαέστρο τον Διονύση Γραμμένο με την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση, παίρνοντας μέρος κάθε χρόνο σε τρεις συναυλίες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επίσης από το 2018 έως σήμερα είναι μέλος της Sinfonietta Hellenica με ιδρυτή και μαέστρο τον Γιώργο Γαλάνη.

Το 2018 πήρε το πτυχίο αρμονίας και της αντίστιξης με άριστα με καθηγητή τον Ευάγγελο Κοκκόρη, παράλληλα παρακολουθώντας διεύθυνση χορωδίας με τον Μιχάλη Παπαπέτρου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Το 2019 συμμετείχε στο Euregio Music Festival με περιοδεία σε τρεις πόλεις της Γερμανίας. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε μια πολύ σημαντική μουσική συναυλία στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με την ορχήστρα Athens Philharmonic με μαέστρο και ιδρυτή τον Γιάννη Χατζηλοΐζου.
Το 2020-2021 πήρε πτυχίο Αντίστιξης και Φούγκας με άριστα με καθηγητή τον Ευάγγελο Κοκκόρη.