Αντώνης Μανιάς

Ο Αντώνης Μανιάς ξεκινά μαθήματα Βιολιού και Βιόλας στην ηλικία των 9 ετών με την καθηγήτρια Μαριβίτα Γραμματικάκη στο Ωδείο Αττικής.Στην ηλικία των 17 ετών παρακολουθεί μαθήματα βιόλας στην Αυστρία με τον σολίστα και καθηγητή της Ακαδημίας του Gratz, Ματτίας Μάουερ. Το 1997 συμμετέχει στην Ορχήστρα Νέων της Μεσόγειου,όπου μαθητεύει με το διακεκριμένο καθηγητή και σολίστα Bruno Pasquer.

To 1998 γίνεται δεκτός κατόπιν ακρόασης στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής και Θεάτρου της Ουαλίας. Καθηγητής του ήταν ο γνωστός άγγλος βιολιστής και μέλος του Κουαρτέτου «Eroica Quartet» Gustau Clarkson. Κατά την διάρκεια των σπουδών του διακρίνεται για τις επιδόσεις του σε διαγωνισμούς όπως το 1º Βραβείο του διαγωνισμού «Louis Cohen Price» για καλύτερη εκτέλεση στις παρτίτες και σονάτες για Βιολί και τσέλο τις σουίτες του Μπαχ, 1º Βραβείο στο διαγωνισμό“Cardiff Violins” μουσικής δωματίου για Βιόλα και πιάνο, ερμηνεύοντας την Arpeggion eσονάτα του Σούμπερτ, 1º Βραβείο στο διαγωνισμό “Performance Practice Competition” για την καλύτερη εκτέλεση και ερμηνεία παίζοντας έργα του Άγγλου σύνθετη Benjamin Britten.

Την περίοδο 2001-03 συνεχίζει τις σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο παρακολουθώντας το διετή κύκλο σπουδών Master Degree in Music Performance στο Βασιλικό Κολέγιο της Ουαλίας υπό την διδασκαλία του καθηγητή Phillip Heyman, Ά Κορυφαίου της Όπερας της Ουαλίας , και ταυτόχρονα διατελεί έκτακτο μέλος της Welch Symphonia όπου συμμετάσχει σε συναυλίες κι ηχογραφήσεις σε αίθουσες συναυλιών της Μεγάλης Βρετάνιας, όπως το Alberthall του Λονδίνου ,το Bridge Waterhall του Μάντσεστερ και το Birminghamhall΄. Τον Ιούλιο του 2007 αποφοίτησε από το ωδείο Αθηνών και πηρέ με άριστα το Δίπλωμα Βιόλας και το Βραβείο της Καλύτερης απόδοσης των εγχόρδων της χρονιάς. Από το 2005 είναι μέλος τις Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Ελληνικού Ραδιοφώνου.