Δημήτρης Μελάς

Ο Δημήτριος Μελάς σπούδασε στην σχολή κλασσικού σαξοφώνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με σειρά υποτροφιών του Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Ωδείου λόγω αρίστης επίδοσης και προόδου με τον συνθέτη και καθηγητή (Ph.) Γ.Δαραβέλη όπου αποσπά Πτυχίο Σαξοφώνου με Άριστα Παμψηφεί.

Συνέχισε τις μουσικές σπουδές του στο Ορφείο Ωδείο με τον ίδιο καθηγητή όπου έλαβε Δίπλωμα Σαξοφώνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί.

Έχει παρακολουθήσει master class κλασσικού σαξοφώνου με τον Γάλλο καθηγητή (Ph.) J.Y.Fourmeau της Ακαδημίας Gergy-Pontoise of Versailles.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ως σολίστ περιλαμβάνει εμφανίσεις σε ρεσιτάλ σαξοφώνου και πιάνου στις αίθουσες : Φ.Σ.“Παρνασσός”, Γαλλικό (I.F.) Ινστιτούτο, Δημ. Θέατρο Πειραιά, Στοά βιβλίου και συναυλίες με σύνολα μουσικής δωματίου (Sax Mediterrane Quartet) και με την νεοσύσταση ορχήστρα σαξοφώνων (Sax Athlon).

Έχει συμπράξει σε σειρά συναυλιών με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. και την Metropolitan Orchestra of Athens στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Συνεργάστηκε επίσης με τους συνθέτες Μ.Αλεξιάδη, Γ.Δαραβέλη, Ι.Δροσίτη, Γ.Μηνά, K.Scoonenbeek όπου και ερμήνευσε έργα τους σε πρώτη εκτέλεση.
Είναι ενερφός καθηγητής σαξοφώνου με πολυετή διδακτική εμπειρία σε ωδεία και μουσικές σχολές.
Οι μαθητές του είναι αριστούχοι και έχουν αποσπάσει βραβεία, μετάλλια και επαίνους συμμετέχοντας σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μουσικής.