Φίλανδρος – Μάριος Κάρρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Τα πρώτα του μαθήματα στο κλαρινέτο τα πήρε στην φιλαρμονική της Κέρκυρας Γεράσιμος Μαρκοράς με καθηγητή τον Αναστάσιο Καζιάνη. Το 2007 γράφτηκε στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Ιωάννη Σαμπροβαλάκη απ’ όπου πήρε δίπλωμα το 2011 με άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου Ειδικού Αρμονίας.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Αθηναική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ),έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με την Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου ,με την Ορχήστρα Academica Αθηνών, καθώς και με το Ίδρυμα Ωνάση -Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με σύνολα Μουσικής δωματίου και έχει συμμετάσχει σεMusical όπως “Μελωδία της ευτυχίας” και έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση έργα νέων Ελλήνων συνθετών. Επιπλέον, έχει ηχογραφήσει με την Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ.

Το 2009 εμφανίστηκε στην όπερα της Ρώμης με την Ορχήστρα σαξοφόνων νομαρχίας Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλαρινέτου και μουσικής δωματίου με τους Σπύρο Μουρίκη ,Johannes Zurl, David Campell και ΔημήτρηΤουφεξή, καθως και με άλλους καταξιωμένους καθηγητές. Είναι μέλος της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών(ΦΟΑ)και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας .Απο το 2016 ειναι μέλος και ιδρυτής του συνόλου μουσικής δωματίου, τρίο “Provenzo”.