Σταματία Χωρεψιμά

Η Σταματία Χωρεψιμά του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Χίο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο, στο οποίο και διδάσκει. Είναι πτυχιούχος Πιάνου, Ανωτέρων Θεωρητικών και Διπλωματούχος Μονωδίας. Έχει παρακολουθήσει, ως ενεργό μέλος, σεμινάρια Χορωδιακής Μουσικής και Διεύθυνσης Χορωδίας με τον συνθέτη και μαέστρο Ιωάννη Καρκάλα, Δεξιοτεχνίας πιάνου με τον σολίστ Βασίλη Βαρβαρέσσο και Ορθοφωνίας κλασσικού τραγουδιού και όπερας με τον τενόρο Σάκη Αραμπατζή.

Έχει διακριθεί με έπαινο από την Μουσική Εταιρία Βορείου Ελλάδος για την προώθηση της Χορωδιακής Μουσικής, ενώ η μελοποίηση της Α’ προς Κορινθίους Επιστολής του Απ. Παύλου για το σύλλογο «Πνοή Αγάπης», ο οποίος στηρίζει τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάιο του 2018. Επιπλέον, έχει συνθέσει έργα για τετράφωνη μικτή χορωδία, μουσική για παιδικές θεατρικές παραστάσεις, έργα για κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο, καθώς και τραγούδια για φωνή και πιάνο.

Διευθύνει τις χορωδίες «Μουσικά Κύματα Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού», «Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΙΚΑ Αττικής», «Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων Καλλιθέας» και «Ζακυνθινής Εστίας Πολιτισμού Διονύσιος Ρώμας», ενώ έχει δημιουργήσει και την παιδική χορωδία του Πρότυπου Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, με νήπια 4-6 ετών, τα οποία φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Τέλος, κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Χορωδιών