Στάθης Χωματσάς

Ο πολυσχιδής μουσικός Στάθης Χωματσάς έχει βραβευτεί πολυάριθμες φορές για το συνθετικό του έργο και τις πιανιστικές του δεξιότητες (Βραβείο Σολίστ Πιάνου Ε. Μυκονίου από την Ακαδημία Αθηνών, 1ο βραβείο στον Β’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό της UNESCO, 3ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό ‘De Bach Au Jazz 2021’, 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Σύνθεσης Dionysia Trust 2021, 3ο βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Θ. Αντωνίου κ.λ.π.). Ήταν επίσης φιναλίστ του διαγωνισμού Gold Medal του RNCM το 2019. Έχει εμφανιστεί αρκετές φορές ως σολίστ με ορχήστρες (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Ε.Ρ.Τ., Athenian Ensemble UK, Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ.α.).

Επίσης, ως σολιστ και ως μέλος μουσικής δωματίου έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως η Εναλλακτική Σκηνή Ε.Λ.Σ., το Bridgewater Hall του Μάντσεστερ, το Royal Northern College of Music (RNCM) Concert Hall κ.λπ. Ως συνθέτης, έργα του έχουν παιχτεί σε σημαντικούς χώρους όπως η Εναλλακτική Σκηνή Ε.Λ.Σ ,το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Royal College of Music του Λονδίνου, το RNCM, κ.λπ. και έχουν ηχογραφηθεί από τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ. Έχει αποφοιτήσει με Bachelor in Arts (BA) in Music από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και BA (Hons) in Music Performance (Πιάνο) από το Open University UK, έχοντας λάβει πλήρη υποτροφία διδάκτρων (H. C. Krentzman, τάξη Δημήτρη Τουφεξή). Επιπλέον, είναι κάτοχος Master in Music (MMus) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος (PGDip) in Performance από το RNCM, έχοντας πλήρη υποτροφία διδάκτρων από το έγκριτο Ίδρυμα Ωνάση (τάξη Frank Wibaut).

Επιπλέον, κατέχει από το Ωδείο Αναγέννηση, Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου με Άριστα και Πρώτο Βραβείο (τάξη Δ. Τουφεξή) και Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα-Ενορχήστρωση) με Άριστα (τάξεις Φ. Παππά και Γ. Μαλεφάκη). Επίσης, έχει σπουδάσει διεύθυνση ορχήστρας με τον Μίλτο Λογιάδη στην Αθήνα και τον Mark Heron στο RNCM και ολοκληρώνει το δίπλωμα του στη σύνθεση με το Δημήτρη Οικονόμου στο Ωδείο Αναγέννηση. Στο Ωδείο Αναγέννηση διδάσκει πιάνο, θεωρητικά και έχει αναλάβει διευθυντής της ορχήστρας δωματίου του Ωδείου