Ιστορικό

451 Απόφοιτοι / 32 Χρόνια Εμπειρίας
Έτος Ίδρυσης 1990
Αναγνωρισμένο από το κράτος,
Αρ. Απ. ΥΠ.ΠΟ. 24073/1455/27.8.1990 ΦΕΚ 589/10.9.1990

Το Ωδείο Αναγέννηση ιδρύθηκε για να ικανοποιήσει το επιτακτικό αίτημα της ανανέωσης και αναγέννησης στη μουσική παιδεία της περιοχής μας. Είναι ένας χώρος όπου η εκμάθηση της μουσικής γίνεται με σοβαρότητα, οργάνωση και πλήρη προγραμματισμό από διπλωματούχους και έμπειρους καθηγητές.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σύγχρονες απαιτήσεις της μουσικής εκπαίδευσης, το σχολικό έτος 1990 -1991, ο μουσικός και μαέστρος κ. Τιμόθεος Λιγνός ίδρυσε το Ωδείο Αναγέννηση, στολίδι στο λεκανοπέδιο Αττικής, πρότυπο σε χώρους και μεθόδευση σπουδών.

Τα προγράμματα είναι ευπροσάρμοστα, ευέλικτα και προσιτά για κάθε ηλικία, ώστε να ανταποκρίνονται στις ποικίλες ανάγκες των σπουδαστών μας. Η εκμάθηση των οργάνων γίνεται σε ατομικό μάθημα. Η μουσική κατάρτιση των σπουδαστών συμπληρώνεται με ομαδικά τμήματα θεωρίας, σολφέζ, ακουστικών, χορωδίας, ιστορία μουσικής, μορφολογίας, μουσικής τεχνολογίας, μουσικά σύνολα κ.α.
Όλα τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα καθώς ο στόχος είναι η αφομοίωση των σπουδών και όχι η εμπορευματοποίησή τους.

Οι δραστηριότητες του Ωδείου Αναγέννηση συμπληρώνονται με επιμορφωτικά σεμινάρια ανά σχολή, μορφωτικές διαλέξεις, συναυλίες, πολιτιστικές εκδρομές κ.α.

Για τη μελέτη και την έρευνα κάθε σπουδαστή λειτουργεί βιβλιοθήκη και δισκοθήκη που συνεχώς εμπλουτίζεται με σκοπό τη σωστή ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου. Όλα τα όργανα και οι χώροι διδασκαλίας είναι σε άριστη κατάσταση και διατίθενται για την μελέτη των σπουδαστών.

Όσοι επιθυμείτε να γνωρίσετε μαζί μας τον υπέροχο κόσμο της μουσικής, σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε στο χώρο του Ωδείου και να απαντήσουμε σε τυχόν απορίες σας. Θα είναι τιμή και χαρά μας να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Με εκτίμηση
Τιμόθεος Γ. Λιγνός
Διευθυντής – Ιδρυτής του Ωδείου Αναγέννηση

Ωδείο Αναγέννηση

Το Ωδείο Αναγέννηση από το 1990 μέχρι σήμερα.
0
Απόφοιτοι
0
Καθηγητές
0
Σχολές
0
Χρόνια Εμπειρίας

Ο χώρος μας