Τραγούδι

Α. Σύγχρονο Το μάθημα του σύγχρονου τραγουδιού (Popular Music Vocals) εκτός από την τοποθέτηση της φωνής, την αξιοποίηση της ικανότητας του μαθητή και την τεχνική του κατάρτιση έχει κατεύθυνση προς όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής (pop, rock, jazz, latin). Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών δίνει όλα τα εφόδια για να μπορεί ο σπουδαστής να κάνει το τραγούδι μια αξιόλογη και αξιοπρεπή ενασχόληση και αν το επιθυμεί να αποκτήσει και μια επαγγελματική σχέση με την μουσική.

Β. Music Theatre Ο τομέας του music theatre είναι μια επιπλέον εξειδίκευση και αφορά το μουσικό θέατρο (μιούζικαλ) από το 1850 έως και σήμερα. Εκτός από την προσέγγιση φωνητικά ασχολείται και με την δραματοποίηση, χορογραφία και την γενικότερη κινησιολογική εκπαίδευση του σπουδαστή. Ο τομέας αυτός εκτός από τους τραγουδιστές, αφορά ηθοποιούς και χορευτές που ενδιαφέρονται για τον τομέα του μιούζικαλ.

Γ. Ελαφρύ – Έντεχνο Στο τμήμα ελαφρού τραγουδιού διδάσκονται καταρχήν θέματα τεχνικής και η σωστή τοποθέτηση της φωνής. Σταδιακά ο σπουδαστής αναπτύσσει ρεπερτόριο ανάλογα με την χροιά της φωνής του και το ταίριασμα στο προσωπικό του προφίλ. Επίσης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ύφος και την ερμηνεία κάθε τραγουδιού.

Δ. Ορθοφωνία Είναι ένα ξεχωριστό μάθημα που γίνεται σε ολιγομελή τμήματα ή σε ατομικό μάθημα και στόχο έχει την εκμάθηση χρήσης της φωνής με τον σωστό τρόπο. Δηλαδή ο σπουδαστής διδάσκεται την σωστή εκφορά του λόγου και της απαγγελίας στίχων, την τεχνική της αναπνοής καθώς επίσης και να τραγουδά σωστά τονικά. Διάρκεια Φοίτησης: 2 έως 5 έτη Υποχρεωτικά Μαθήματα Θεωρία Ακουστικά Ear training Πιάνο Αυτοσχεδιασμός Music Technology Συμμετοχή σε σύνολα